Ekipa

EKIPA

Ekipa “Kluba dvigovanja uteži Inštitut za težko atletiko” obožuje dvigovanje uteži in šport nasploh. Imamo borbeni duh in radi delimo svojo strast do zdravega načina življenja. Verjamemo, da lahko s športom, rednim obiskovanjem fitnesa ter odgovornim odnosom do sebe in drugih pomagamo čim več ljudem premagati vsakdanji stres in izboljšati vsakdanje življenje.

VREDNOTE

Naše vrednote so naša gonilna sila. Izhajajo iz našega poslanstva in dejanj, da dolgoročno prispevamo k razvoju športa in ustvarimo dostopno okolje za vadbo, zdravo tekmovalnost in povezovanje.

Ukrepanje je naš prvi instinkt

Strast do našega osrednjega poslanstva nam daje pogum, da stopimo iz cone udobja in preizkusimo inovativne in nenavadne ideje. Iz svojih napak se učimo in jih vidimo kot priložnosti v prihodnosti.

Delamo pravo stvar

Integriteta je v središču vsega, kar počnemo. Pri svojem delovanju vedno izbiramo poštenost, zaupanje in transparentnost. Prizadevamo si narediti pravo stvar, tudi ko nihče ne gleda.

Skupaj smo močnejši

Pozitiven duh, s katerim podpiramo drug drugega, spodbuja odprte, poštene in prijetne odnose. Sprejemamo raznolikost. Vlagamo drug v drugega, saj skupaj zmoremo več.

Martin Janžekovič

Ustanovitelj in glavni trener

Martin je »železno jedro« našega kluba. Športnik, tekmovalec, ustanovitelj kluba, trener – lahko rečemo, da od blizu pozna vse izzive, skozi katere se športniki znajdejo v različnih življenjskih obdobjih, saj jih je sam pred tem že premagal.

Kot pri večini ljudi, je tudi Martinovo življenje imelo vzpone in padce. Slednji so povezani s prekinitvijo športne kariere in iskanjem perspektive za nadaljnji poklicni razvoj, finančno stisko, in različnimi projekti, ki so zahtevali vso njegovo energijo in koncentracijo.

Leta 2010 je nehal igrati inline hokej in začel dvigovati uteži. Med letoma 2012 in 2014 je Martin živel in treniral v Angliji, Franciji in Rusiji. Aprila 2014 se je preselil na Kitajsko, saj je med treningom postopoma spoznal, da je kitajska tehnika dviganja ena najboljših na svetu. Na Kitajskem je imel tri vrhunske trenerje in pod njihovim mentorstvom je pridobil veliko znanja in veščin, ki so pri treniranju tega športa nujno potrebne. Martin je v tem času treniral v osnovni športni šoli in ima zaradi tega posebej veliko izkušenj s treniranjem mladih. Prepričan je, da bo ta šport tudi pri nas s časom postal vse bolj priljubljen.

Šport je Martinov prvi vzgojitelj in tudi sam poskuša svoje lekcije vestno in skrbno predajati naprej.

Tudi ostali člani naše ekipe delijo Martinovo prizadevanje za izobraževanje javnosti o prednostih športa olimpijskega dvigovanja uteži in splošne telesne dejavnosti, tako da ponujajo svoje osebne izkušnje in strokovno znanje, dragocene nasvete, najboljše prakse in koristne informacije za izboljšanje zdravstvenega stanja in počutja ljudi vseh starosti.