Politika zasebnosti

Osebni podatki, ki jih zbiramo

Spletno mesto pobira podatke ob registraciji kupca, oddajanju naročila, odgovorih na morebitne ankete, prijavah na novice in kontaktiranju (oddaji povpraševanja). Pri registraciji na spletnem mestu lahko od kupca zahtevamo ime in priimek, e-poštni naslov, naslov bivališča, telefonsko številko in številko kreditne kartice v primeru nakupa. Vsak kupec se o vpisu svojih podatkov odloča prostovoljno.

Kot ostala podobno spletna mesta, tudi to za svoje delovanje in izboljšanje uporabniške izkušnje uporablja piškotke. Več o piškotkih in njihovi uporabi si lahko preberete v poglavju “Piškotki” na tej strani.

Uporaba zbranih osebnih podatkov

Podatke, ki jih kupci pustijo na spletnem mestu ob registraciji, oddajanju naročila, odgovorih na morebitne ankete, prijavah na novice in kontaktiranju (oddaji povpraševanja) uporabljamo za naslednje namene:

 • Za boljšo personalizacijo izkušnje uporabe našega spletnega mesta, s katero lahko kupcem ponudimo bolj relevantne vsebine.
 • Za lažje prilagajanje željam in potrebam kupcev.
 • Za čim hitrejšo realizacijo in zaključevanje naročil.
 • Za zaključevanje nagradnih iger in natečajev.

V primeru, da kupec od nas ne želi več prejemati oglaševalskih materialov ali drugih sporočil, nam lahko to vedno sporoči. Več o tem nižje na tej strani.

Odjava od prejemanja novic in drugih sporočil.

Prav tako lahko vsak kupec kadarkoli zahteva vpogled, spremembo ali izbris svojih zbranih osebnih podatkov.

O varstvu osebnih podatkov

Spletno mesto uporablja vrsto pristopov in tehnologij za varovanje osebnih podatkov kupcev. Dostop do podatkov je skrbno varovan in do njega lahko dostopa samo upravljalec spletnega mesta ter oseba, ki upravlja za naročili.

Po oddaji naročila se osebni podatki kupca šifrirajo in zabeležijo s pomočjo varne povezave, ki jo zagotavlja SSL certifikat, tako da lahko do njih dostopajo samo zgoraj naveden osebe.

Prosimo vas, da pred uporabo spletnega mesta skrbno preberete pogoje poslovanja in politiko zasebnosti. Z nadaljevanjem uporabe tega spletnega mesta se strinjate s temi pogoji in politiko zasebnosti. V primeru, da se s pogoji poslovanja in politiko zasebnosti ne strinjate, vas prosimo, da spletnega mesta ne uporabljate.

Osebnih podatkov kupcev in drugih obiskovalcev v nobenem primeru ne posredujemo tretjim osebam. Nekateri anonimni podatki, s pomočjo katerih ni možno prepoznati posameznega uporabnika, se lahko uporabljajo za namene oglaševanja.

Vsak kupec kadarkoli zahteva vpogled, spremembo ali izbris svojih osebnih podatkov.

Garancija in zagotovila pravilnega delovanja in informacij

To spletno mesto ter materiali in izdelki na njem so na voljo “takšni kot so” in brez kakršnih koli jamstev, bodisi izrecnih bodisi implicitnih.

Šc Panda ne zagotavlja, da bo spletno mesto vedno delovalo brez težav in morebitnih tehničnih napak, za katere tudi ne odgovarja. Prav tako na odgovarja za morebitne napade računalniških virusov in podobnih zlonamernih orodij, ki bi lahko potencialno okužili to spletno mesto.

Šc Panda ne zagotavlja stoodstotno pravilnost informacij na strani in si pridržuje pravico do morebitnih napak. V primeru, da jih opazite, nas lahko o tem vedno obvestite na e-poštnem naslovu martin@izta.si. Prav tako nam lahko na isti naslov pišete vedno, ko ste v dvomih o pravilnosti informacij.

Nakupi

Več o pogojih nakupovanja si lahko preberete v Pogojih poslovanja.

Šc Panda si pridružuje pravico do preklica naročil kadarkoli zaradi razlogov kot so: nezadostna zaloga, napaka na opisu in ceni izdelka, tehnična napaka na strani ipd.

Šc Panda si pridržuje pravico do preklica naročil tudi v primerih, ko obstaja utemeljen sum za zlorabo ali lažna naročila.

Piškotki

Piškotki so manjše tekstovne datoteke, ki si jih vaš računalnik zapomni z namenom, da je brskanje po strani za uporabnika bolj prijazno. Ta stran uporablja nujne piškotke (jih ni možno izklopiti, saj zagotavljajo pravilno delovanje strani) in analitične piškotke (omogočajo spremljanje analitike uporabe spletne strani).

Nujni piškotki zagotavljajo normalno delovanje spletne strani in jih ni mogoče izklopiti. Brez njih stran ne more pravilno delovati. Ti piškotki ne shranjujejo nobenih osebnih podatkov in jih ni mogoče povezati s posameznikom.

Stran uporablja naslednje nujne piškotke:

 1. wordpress_test_cookie – Piškotek preverja ali ima vaš brskalnik v nastavitvah vklopljene piškotke in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika. – Čas trajanja piškotka: je enak času trajanja seje – Izvor: www.izta.si
 2. woocommerce_cart_hash – Piškotek si zapomni, ko se spremeni vsebina košarice. – Čas trajanja piškotka: je enak času trajanja seje – Izvor: www.izta.si
 3. woocommerce_items_in_cart – Piškotek si zapomni, ko se spremeni vsebina košarice. – Čas trajanja piškotka: je enak času trajanja seje – Izvor: www.izta.si
 4. wp_woocommerce_session_ – Piškotek si zapomni katero naročilo pripada kateremu obiskovalcu in mu tako zna prikazati pravilno vsebino košarice, omogoča pa tudi zaključek nakupa. – Čas trajanja piškotka: 2 dni – Izvor: www.izta.si
 5. tk_ai – Piškotek vsakemu obiskovalcu dodeli unikatno šifro, po kateri si lahko stran zapomni nastavitve, ki jih je uporabnik izbiral. – Čas trajanja piškotka: je enak času trajanja seje – Izvor: www.izta.si
 6. moove_gdpr_popup – Piškotek si zapomni vaše strinjanje s piškotki, ki jih stran uporablja. – Čas trajanja piškotka: eno leto – Izvor: www.izta.si

Analitični piškotki omogočajo pregled obiska strani – beležijo čas, ki ga uporabniki preživijo na strani, ugotavljajo priljubljenost strani itd. Ti podatki so anonimni in jih ni mogoče povezati s posameznim obiskovalcem.

S strinjanjem s temi piškotki nam boste omogočili lažjo pipravo zanimivih in kakovostnih vsebin.

Stran uporablja naslednje analitične piškotke:

 1. _gid – Piškotek Googlovi analitiki omogoča, da ta razlikuje med različnimi uporabniki. – Čas trajanja piškotka: 1 dan – Izvor: www.izta.si
 2. _ga – Piškotek Googlovi analitiki omogoča, da ta razlikuje med različnimi uporabniki. – Čas trajanja piškotka: 2 leti – Izvor: www.izta.si
 3. _gat_gtag_UA – Piškotek omogoča prikazovanje targetiranih oglasov, v kolikor so ti vklopljeni – Čas trajanja piškotka: je enak času trajanja seje – Izvor: www.izta.si

Piškotke lahko kadarkoli urejate v Nastavitvah.

Povezave na tretja spletna mesta

Z željo po zagotovitvi čim bolj kvalitetne vsebine na spletnem mestu, lahko na nekaterih straneh objavimo povezave do tretjih, zunanjih spletnih mest. Ta spletna mesta so čisto ločena in imajo svojo politiko zasebnosti, zato Šc Panda ne odgovarja za dejanja in podatke kupcev na teh spletnih mestih. Kljub temu bomo veseli mnenj o relevantnosti teh povezav in o spletnih mestih, ki jih objavljamo.

Zasebnost mladoletnih oseb

Stran ni namenjena mladoletnim osebam. Vsem osebam, mlajšim od 18 let, svetujemo, da se pred oddajanjem kakršnihkoli informacij ali naročil o tem pogovorite s svojimi starši ali skrbniki.

Spremembe politike zasebnosti

V primeru sprememb politike zasebnosti Šc Panda , bodo te objavljene na tej strani. Vse spremembe bodo veljale samo za osebne podatke, zbrane po datumu objave nove politike zasebnosti.

Ta politika zasebnosti je v veljavi od 16. januarja 2021.

Vprašanja in odgovori

Vedno bomo veselih vaših vprašanj in komentarjev glede naše politike poslovanja. Prosimo, da nas v primeru kakršnihkoli vprašanj kontaktirate na e-poštni naslov martin@izta.si.

Omejitev politike zasebnosti na spletno poslovanje

Politika zasebnosti, zapisana na tej strani, velja samo za osebne podatke, zbrane na spletnem mestu izta.si in ne velja v primeru zbiranja osebnih podatkov v fizični obliki.

Pogoji poslovanja

Za več informacij si oglejte stran Pogoji poslovanja.

Strinjanje s politiko zasebnosti

Z uporabo tega spletnega mesta soglašate z njegovo politiko zasebnosti.